Verse koffiebonen! Weg met de verbrande koffie!

Een eerste blog, wat moet je dan schrijven? Het antwoord is niet eenvoudig. Een blog is blijkbaar bedoeld om informatie te delen en wij denken dat er daarmee nog wat te winnen valt bij veel koffiedrinkers. Onze missie: mensen laten genieten van lekkere, kwalitatief goede koffiebonen voor een eerlijke prijs. 

Koffie schijnt één van de meest gedronken drankjes ter wereld te zijn en ieder land/ iedere cultuur heeft weer z’n eigen manier van koffiedrinken. Wat ons opvalt is dat in Nederland vooral ‘verbrande’ koffie populair lijkt te zijn. Dark roast noemen ze dat dan en waar het op neerkomt is dat die koffiebonen zo kort en heet zijn gebrand dat ze verbrand zijn en daardoor bitter gaan smaken (en extra slecht voor het milieu)! Wij vinden dit zonde van de smaak van de koffiebonen. Alle variaties die anders in de koffie zitten zijn op die manier namelijk verdwenen. 

We zijn er trots op dat onze eigen koffie niet bitter zal smaken en we alle verschillende smaken tot hun recht laten komen. Waar grote branderijen de bonen binnen 10 minuten in grote hoeveelheden door de brander gooien, zitten onze bonen minstens twee keer zo lang in de elektrische brander. Deze ‘slow roast’ betekent dat de bonen niet verbrand zijn en langzaam garen. De smaken blijven in de boon zitten met heerlijke koffie tot gevolg. Als je in een restaurant gaat eten dan wil je toch ook niet binnen 5 minuten verbrand eten op je bord? Liever iets langer wachten op een smakelijke hap, dan een snelle die niet smaakt!

Onze missie is dus om goed smakende koffie aan de man te brengen en hopelijk zullen er veel mensen gaan genieten van onze koffies! Stiekem hopen we dan ook dat de verbrande koffies in de supermarkten van de schappen verdwijnen! (terug naar winkels zoals bakkerij Moossdorff vroeger)

Blogs