Wie zijn wij
Mario’s Koffie is een kleinschalige koffiebranderij in Dalfsen, opgericht door Marius en Lisa Nijhuis. De naam is afkomstig van onze zoon Filip Mario Nijhuis. Ondertussen (januari 2024) is ons gezin uitgebreid met de komst van onze dochter Selina Daisy.

Marius heeft jaren voor een koffiebranderij gewerkt en daar vrijwel alle stappen van het productieproces doorlopen. Als gecertificeerd koffiebrander (Roasting Intermediate van The Specialty Coffee Association) was de stap om zelf te starten met een koffiebranderij een mooie uitdaging. Lisa is docent biologie op een middelbare school en zij ondersteunt waar nodig.

Eerlijke koffiebonen
Wij doen ons best om een duurzaam geproduceerd product te maken. Wij maken gebruik van een elektrische brander, naast het feit dat dit zorgt voor de beste smaakbeleving van onze koffiebonen, werkt de brander op onze zonnepanelen, waardoor dit een stuk duurzamer is dan de vele koffiebranderijen die op gas branden. Ook proberen wij de ongebrande bonen zo rechtstreeks mogelijk bij de boer in te kopen, wat bijdraagt aan een eerlijk product.

Verkoop
Sinds september staan wij iedere maand op de boerenmarkt in Vilsteren (zie foto). Deze markt staat bekend om haar lokaal geproduceerde producten. Wij vinden het erg leuk om onze koffie te verkopen aan de mensen die uit onze eigen omgeving komen, vandaar dat we gratis bezorgen in en rond Dalfsen. Natuurlijk proberen we ook via de webshop onze producten aan de man te brengen. Mocht je uit de buurt komen en van de gratis bezorging gebruik willen maken, laat het ons weten!

Over Ons