Mario´s Cocktails

 

Mario’s zelfgemaakte recept

Espresso Martini is een zeer populair drankje en dat begrijpt Mario maar al te goed. Met deze heerlijke versie komt u de avond wel door! Gemaakt met espresso van de Colombia Supremo volgens Mario’s recept:

Benodigdheden

30 mL Espresso
30 mL Wodka
30 mL Koffielikeur (ik vind Lyre´s na verschillende keren proeven het beste )
IJsblokjes
Shaker
Martiniglas
Koffieboontjes ter garnering

Recept

Vul het martiniglas met (crushed) ijs om het voor te koelen. Vervolgens vult u de shaker voor 1/3e deel met ijsblokjes. Zet een espresso (ik doe dat met een pistonmachine) en doe deze met de wodka en de koffielikeur in de shaker. En nu…keihard shaken! Schenk deze mix via een zeefje in een martiniglas (de ijsblokjes blijven dus achter) en garneer het met wat koffieboontjes.
NB Ik vind het niet nodig, maar mocht u van zoetigheid houden, dan kunt u ervoor kiezen wat suikerwater toe te voegen. Suikerwater maakt u door 2/3 deel fijne kristalsuiker met 1/3 deel water in een pannetje te verhitten.

Top 3

Top 3 koffiebonen voor een ‘Esma’:
1) Colombia Supremo
2) Mario’s Mix
3) Costa Rica Red Honey

Geniet ervan!

Mario´s Cocktails en recepten

Marios Golden honey Cocktail

Benodigdheden

30 mL Espresso Costa rica golden
30 mL Jack Daniels tennessee Honey
30 mL Koffielikeur
IJsblokjes
Shaker
Martiniglas

Mario´s Cocktails en recepten

Doe een paar flinke handen ijs in de shaker, doe de espresso, honey likeur en koffielikeur bij elkaar en hard shaken schenken en genieten!

 

 

Mario´s Cocktails en recepten

 

Costa Rica Golden Honey

De Costa Rica Golden Honey kenmerkt zich qua smaakprofiel als koffie met citrustonen als van mandarijn en tangerijn. Het is licht bloemig met een zoete basis als van caramel en suikerriet. Er zitten ook wat tonen van walnoot en amandel in. Kortom een prachtige gouden koffie met zoetige basis met een klein citruszuurtje. Wij vinden het vooral fluweelzacht op de tong.

 

 

 

 

 

 

De Espresso Martini: Waar Koffie en Cocktails Samenkomen

In de wereld van cocktails is er één drankje dat koffieliefhebbers en cocktailgenieters samenbrengt in een verrukkelijke harmonie van smaak en opwinding: de Espresso Martini. Met zijn weelderige mix van rijke espresso en verkwikkende alcohol, heeft deze moderne klassieker een vaste plek veroverd in de harten en glazen van velen.

De Espresso Martini is een meesterwerk van balans en contrast. De diepe, aardse aroma’s van vers gezette espresso ontmoeten de levendige en krachtige aanwezigheid van wodka, die zorgt voor een verheffende kick. Deze cocktail ontstond in de bruisende cocktailscene van de jaren 80 en is sindsdien uitgegroeid tot een must-have op menig cocktailmenu.

De bereiding van een Espresso Martini begint met de kunst van het extraheren van de perfecte espresso. De versheid en kwaliteit van de koffiebonen spelen hierbij een cruciale rol. Eenmaal bereid, wordt de espresso gekoeld om plaats te maken voor de mix van wodka, koffielikeur en een vleugje suikersiroop. Het shaken van de ingrediënten met ijs resulteert in een fluweelzachte, schuimige textuur die het geheel tot in de perfectie bindt.

Het serveren van een Espresso Martini is een visuele traktatie op zichzelf. In een gekoeld martini-glas verschijnt de cocktail als een donkere, mysterieuze mix, bekroond met een delicate crèmelaag die doet denken aan een perfect bereide espresso. Bij de eerste slok worden de zintuigen gewekt door de intense koffiesmaak, gevolgd door een zijdezachte afdronk die je smaakpapillen streelt.

Wat deze cocktail zo geliefd maakt, is niet alleen de smaak, maar ook de veelzijdigheid. De Espresso Martini kan worden genoten als aperitief om de zintuigen op gang te brengen, of als dessertcocktail om een maaltijd op een verfijnde en bevredigende manier af te sluiten. Het is de perfecte metgezel voor een avondje uit, een dinerfeest of gewoon een speciaal moment voor jezelf.

De Espresso Martini is niet zomaar een cocktail; het is een ode aan zowel de kunst van het koffiezetten als de creatieve mixologie. Het brengt twee geliefde werelden samen in een glas dat de energie van koffie en de verfijning van cocktails belichaamt. Dus, wanneer je verlangt naar een harmonieuze dans tussen koffie en alcohol, is de Espresso Martini de ultieme keuze die je zintuigen zal prikkelen en verrukken.

Bakkerij Moossdorffs Koffie Extract

Benodigdheden

0,6 kg Peru Koffiebonen
0,75 kg kristalsuiker
1,5 liter water

Recept

Maal de koffiebonen iets fijner dan espressomaling. Gebruik een grote, stevige pan met een dikke bodem en doe daar de suiker in. Verhit de suiker en blijf hierbij regelmatig roeren, terwijl de suiker gaat verbranden. Als de suiker een zwarte, verbrande vloeistof is geworden, dan wordt het water voorzichtig toegevoegd, terwijl de pan van het vuur is gehaald. LET OP! Hierbij kunnen hete druppels spetteren! Vervolgens gaat de pan weer op het fornuis en wordt het geheel door verhitting een stroperige vloeistof. Nu mag de gemalen koffie erbij en moet het geheel met deksel erop tegen het kookpunt aan blijven. Dit moet minstens 12 uur blijven trekken, daarna kan het gebotteld worden. Eventueel zou het gefilterd kunnen worden voor het bottelen.
Nu is het klaar om verder verwerkt te worden, bijvoorbeeld op/tussen koekjes smeren of in deeg verwerken.

Mario´s Cocktails en recepten
Mario´s Cocktails en recepten